Ezeket a filmeket ne hagyd ki decemberben!
2023. december 03. írta: henisz

Ezeket a filmeket ne hagyd ki decemberben!

december_movie_jpg.jpg2023 utolsó hónapjához érve sem kell aggódnunk, mivel a december is rengeteg izgalmas mozis- és streaming filmpremiert tartogat számunkra. Az új alkotások mellett (Maestro, Távol a világtól,Rebel Moon: 1. rész - A tűz gyermeke) felkerülnek az év kasszasikerei is  az online platformokra: Indiana Jones és a sors tárcsája, Transformers: A fenevadak kora, Pókember - A pókverzumon át, Flash és az HBO bellengette, hogy hamarosan a Barbie is felkerül kínálatukba. 

Mozipremierek
Golda - december 7. (
ADS Service)
Az 1973-ban játszódó film Golda Meir, Izrael első női miniszterelnökének szemszögéből mutatja be a Jom Kippuri háború 19 napját, a nagyszerű Helen Millerrel a főszerepben.


Hullaadás - December 7. (Forum Hungary)
Azt követően, hogy egy Black Friday-vásár tragédiába torkollik, egy rejtélyes, a Hálaadás szimbólumaként elhíresült figura álcája mögé bújó gyilkos kezdi terrorizálni a Massachusetts állambeli Plymouth lakosságát, vagyis azt a helyet, ahonnan az ünnep ered. Ahogy egyesével hullanak az emberek, a szimpla bosszúhadjáratnak tűnő esetek mögül elősejlik egy nagyobb, ádázabb terv is, ami az ünnep köré fonódik. Időben leleplezi a város lakossága a tettest, vagy mind egy elborult hálaadási vacsora vendégei lesznek?


Igazából szerelem - december 14. (ADS Service)



Palace Hotel - december 14. (Cirkofilm)
Roman Polansi legújabb filmje a velencei filmfesztivál hivatalos válogatásában mutatkozott be, főszereplői Fanny Ardant és John Cleese1999 szilveszterét írjuk: nem csupán egy évszázad, hanem egy ellentmondásos évezred vége közeleg, és Palace Hotel lakóinak felett ott lebeg a Y2K-probléma fenyegető réme is…

Wonka - december 14. (InterCom)
A Paddington-filmek rendezője és a Harry Potter-filmek producere összefogott, hogy nagyszerű színészek (Timothée Chalamet, Hugh Grant, Rowan Atkinson és még sokan mások) segítségével keltse színes/ízes új életre minden idők egyik legcsavarosabb agyú írója, Roald Dahl talán legismertebb hősét!



Aquaman és az elveszett királyság - december 21. (InterCom)



A győztes gól - december 21. (Forum Hungary)
Az Oscar®-díjas Taika Waititi (Jojo nyuszi, Thor: Ragnarök) rendezésében készült A GYŐZTES GÓL Amerikai Szamoa futballcsapatát követi nyomon, miután 31:0-ra brutális vereséget szenvednek egy 2001-es FIFA mérkőzésen. Mivel ismét közelednek a világbajnokság selejtező mérkőzései, felbérelik a szebb napokat látott, renegát edzőt, Thomas Rongent, aki reményeik szerint változtat a világ legrosszabb focicsapatának sorsán.



Ferrari - december 28. (Forum Hungary)
1957 nyara. A Formula 1 látványosan pörög, ám az egykori versenyző, Enzo Ferrari válságos időket él meg. Csőd fenyegeti a gyárat, amit feleségével, Laurával a semmiből hoztak létre tíz évvel korábban. Vehemens házasságukra rányomta a bélyegét fiuk, Dino közelmúltban bekövetkezett halála is. Ráadásul Ferrarinak nehezére esik elismernie Lina Larditól született gyermekét, Pierót is. A versenyzés – és győzelem – iránti szenvedélye közben egyre-másra próbára teszi mindannyiukat, amikor elindulnak az Olaszország ezer mérföldnyi területén átívelő Mille Miglián.


Csendes éj - december 28. (Vertigo Média)
A Csendes éj rendezője a rendezőlegenda John Woo. A hongkongi direktor a Szebb holnap, A bérgyilkos, a Golyó a fejbe és A fegyverek istene kultfilmek után fantasztikus hollywoodi sikereket is aratott. A Rés a pajzson, az Ál/Arc, a Mission: Impossible 2 és A felejtés bére után minden idők egyik legelismertebb akciófilm rendezője visszatért a gyökerekhez és klasszikus bosszúmozit rendezett, vérgőzös és látványos akciójelenetek sorával. A film a John Wick producerétől, Joel Kinnaman (Robotzsaru, Suicide Squad – Öngyilkos osztag, A tetovált lány) főszereplésével készült. Kinnaman mellett szerepel a filmben a világhírű rapper, a kétszeres Grammy-díjas Kid Cudi (Day ’N’ Nite, Pursuit of Happiness) is

A fiú és a szürke gém (ADS Service)
A rajongók örömére a sokadik visszavonulás után is Hayao Miyazaki meggondolta magát, és az eredetileg utolsó filmjének szánt (azóta már új projekten dolgozó rendező) A fiú és a szürke gémben (The Boy and the Heron) ismét a saját gyerekkori élményeihez nyúlt.

Streaming premierek
May December - december 1. (Netflix)

Távol a világtól- december 8. (Netflix)

Csibefutam: Csirkefalatok hajnala - december 15. (Netflix)

The Family Plan - december 15. (Apple Tv+)

Transformers: A fenevadak kora - december 15. (SkyShowtime)

Indiana Jones és a sors tárcsája - december 15. (Disney+)

Maestro - december 20. (Netflix)

Pókember: A Pókverzumon át - december 22. (HBO Max)

Rebel Moon: 1. rész - A tűz gyermeke - december 22. (Netflix)

Halálos iramban 10. - december 23. (SkyShowtime)

Flash: A villám - december 25. (Amazon Prime Video)

 

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr6318270159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása