Ezeket a mozifilmeket ne hagyd ki novemberben!
2023. november 03. írta: henisz

Ezeket a mozifilmeket ne hagyd ki novemberben!

2023november_mozi.jpgA filmrajongók legnagyobb örömére a november is tartogat legalább hat olyan filmet, amii miatt érdemes lesz beülni a mozikba. A Marvel visszatér egy kizárólag girl power filmmel, megnézhetjük Az éhezők viadala előzményfilmjét és Joaquin Phonenix Napóleonná alakulását.

Marvelek - november 9.
Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kree-ktől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet.


Mesterjátszma - november 9.
Stefan Zweig
Sakknovellájának szabad adaptációjában Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni Magyarországot ‘56 novemberében. A fiatal pár mellett az egyház felbecsülhetetlen értékű ereklyéi is a nyugati határ, a szabad világ felé tartanak, melyek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét. Tóth Barnabás régóta várt filmje olyan váratlan fordulatokkal teli pszichothriller, amilyet a nézők magyar rendezőtől eddig még nem láthattak.


Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája - november 16.
Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.


A kívánság - november 23.
A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a KÍVÁNSÁG című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: Hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.


Napóleon - november 23.
„Egyetlen színész sem tudná úgy megtestesíteni Napóleont, mint Joaquin” – közölte Scott a film szereplőinek kiválasztásáról. Joaquin Phoenix nem „véletlenül” kapta meg Bonaparte Napóleon szerepét, Scott ugyanis már dolgozott együtt vele a Gladiátorban, ahol az amerikai színész a hataloméhes, kiszámíthatatlan Commodus római császár szerepét öltötte magára (alakításáért kapta az első Oscar-jelölését).Ridley Scott Napóleon-moziját, amelynek forgatókönyvét az amerikai David Scarpa jegyzi, a Sony Pictures Entertainment november 23-án mutatja be világszerte (magyar forgalmazója, az InterCom valóban ugyanerre a napra ígéri a hazai premiert).


Semmelweis - november 30.
Semmelweis Ignácra
(Vecsei H Miklós) ma legendaként emlékszünk: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok. És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

További novemberi bemutatók:
Horror rajongóknak:
- Öt éjjel Freddy pizzázójában - már a mozikban!
- Hullaadás - november 30.

- Halálos bújócska - november 23.
Művészfilm kedvelőknek:
- Elfogy a levegő - már a mozikban!
A csodák útján - november 9.
- The Old Oak - A mi kocsmánk - november 16

Nézd meg korábbi összeálltásainkat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr8918250067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása