Transformers: A fenevadak kora kritika
2023. június 09. írta: henisz

Transformers: A fenevadak kora kritika

transformers_cover.jpgA legújabb Transformers-film a franchise első darabja óta a legjobban sikerült mozi. Természetesen nem kell, hogy nagy igényeket támasszunk, mivel a Transformers: A fenevadak kora nem vállalja túl magát, azt hozza, amit az előzetesben ígér: egy vagány, vicces, zúzós robotos movie-t. Az Űrdongó nyomán haladva, ez is a retro-vonalat erősíti, mivel a történet 1994-ben játszódik. Ez a nosztalgikus, popkulturális utalásokkal tűzdelt hangulat jót tesz a filmnek, ahogy a szereplőváltás is. Anthony Ramos neve az In the Heights - New York peremén és a Hamilton című zenés filmekből lehet ismerős. A fiatal színészen látszik, hogy élvezte a forgatást, és ez elég jót tesz az új Transformers mozinak.

A Transformers: A fenevadak kora ugyanazt az akciódús és látványos formulát hozza, amit még Michael Bay megálmodott. A mozinézőket a 90-es évekbe repíti, egy világkörüli kalandba az Autobotokkal, miközben behozza a Transzformerek egy teljesen új fajtáját – a Maximálokat – az Autobotok és az Álcák harcába (Terrorbotok!!!). Természetesen a földöntúli harcba ismét belekeveredik két civil is: Noah (Athony Ramos) és Elena (Dominique Fishback), akik az első sokk utánm vállvetve harcolnak az Autobotokkal, hogy megmentsék a Földet.

A rendezést most Steven Caple Jr. (Creed II.) vette át, aki kicsit vagányabban közelítette meg a témát, és a film vége felé találkozhatunk néhány érdekes és egyedi ötlettel is. Az új autobot Délibáb üde színfoltja a történetnek, akinek elég sok vicces egysorost és szituációt köszönhetünk. Ő és a Noah karaktere között nagyon jól működik a kémia (ha lehet ilyet mondani), viszont ugyanez nem mondható el az Elena-t megformáló színésznőről. Dominique Fishback valahogy kilóg, egyszerűen nem illik bele az összképbe.
transformers_a_fenevadak_kora.jpgA látvány terén nem lehet okunk panaszra, mivel ismét piszok látványosra sikerült az autobotok legújabb kalandjaAz új lények a Maximálok nagyon ötletesek, és olyan mintha óriási életrekelt legofiguták lennének. Eszméletlenül jól néznek ki, és feldobják a már unalomig ismert autobot csapatot. Az új főellenség Unicron - akinek a neve alapján elsőre unikornisra lehetne következtetni - és csatlósai a terrorbotok pedig olyanok mintha technik legóból lennének összerakva, sötét tónusúak, gépies kinézetük van és kicsit ijesztőek is. A korhatár ugyan 12-es, de kisebb gyerekeknek nem ajánlanám, mert lehet megijednének az terrorbotoktól.

A Transformers: A fenevadak kora nem találja fel a spanyolviaszt, viszont üdítő fejlődést mutat a pocsék előző részekhez képest. Nem kell túlgondolni, helyén kell kezelni a dolgokat az elvárások terén, ha ezt megtesszük egy kellemes, izgalmas 2 órát tölthetünk el a moziteremben.

Hazai bemutató: 2023. június 8.
Forrás és fotó: UIP-Duna Film

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr7818142668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása