Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Renfield kritika
2023. április 11. írta: henisz

Renfield kritika

renfiled_cover_foto.jpgMikor kijött a Renfield első előzetese, már akkor lehetett tudni, hogy ez egy nagy marhaság lesz, természetesen jó értelemben. Nem vállalja túl magát, azt kapjuk amit a trailer ígér: egy jó kis véres szórakozást. A 18-as karika nem csak dísznek van a plakáton, a film rendesen megdolgozik érte, ami számomra egy nagy piros pont. A játékidő sem vállalhatatlan, a 90-es éveket megidéző 90 percre lehet számítani.Tökéletes kikapcsolódás egy fárasztó munkanap után vagy egy esős délutánra.

Bram Stoker regényében R. M. Renfield  nem egy szimpatikus figura, mivel egy elmebeteg gyilkos, ezzel szemben Chris McKay rendező csavart egyet a dolgon, és egy teljesen új személyiségjegyekkel felruházott karaktert alkotott. Az új Renfield egy kölyökképű, abszolút szerethető karakter, aki az egyik percben még nagy bánatos kutyaszemeivel mered ránk, a másik percben pedig már halomra aprítja az ellent, és repülnek a végtagok mindenfelé. Ennek a paradox szerepnek a megformálására Nicholas Hoult tökéletes választás volt, aki 33 éves kora ellenére már 60 (!)  szerepet tudhat maga mögött. Nicolas Cage-el és Awkwafinával karöltve pedig tökéletes triót alkotnak, látszik hogy a forgatás minden egyes percét élvezték.
renfield_jelenetfoto_03.jpgA színészek között tökéletesen működő kémia mellett, a jól eltalált poénok és a vértől tocsogó akciójelenetek ötvözete teszi a Renfield-et igazán élvezetessé és szórakoztatóvá. Természetesen nem váltja meg a világot, de a saját műfajában egy egészen jó kis darab, amiből szívesen megnéznék egy folytatást is, vagy egy sorozatot Renfield: A Vámpírvadász címmel.

A Renfield tökéletesen idézi meg a régi idők klasszikus vámpírfilmjeit, ügyesen használja a zsáner elemeit, melyet üde frissességgel fűszerez meg. Néhol talán túl brutálisnak és öncélúnak tűnhet egy-egy jelenet, de ez a kis túlzás belefér ebbe a filmbe. Egy, szó mint száz a Renfield egy igazi bűnös szórakozás, melyet minden horror rajongónak- és a fekete komédiát kedvelő filmrajongónak látnia kell.

Szerintem: 80%

Hazai bemutató: 2023. április 13.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr7318100356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.06.19. 10:06:28

Ha túltesszük magunkat azon, hogy a készítők összemosták Harker és Renfield karakterét a főszereplő kedvéért nem marad más csak egy maximum közepes dracula paródia amit csak Nic Cage kiváló grófja ment meg. Őt leszámítva minden más halvány.
süti beállítások módosítása