Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
12 érdekesség a Longlegs – A rém című filmről
2024. augusztus 01. írta: henisz

12 érdekesség a Longlegs – A rém című filmről

longlegs_a_rem_cover.jpgOsgood Perkins új horrorfilmje, a Longlegs – A rém nemcsak rekordbevétellel nyitott Amerikában, három hét után a NEON történetének legnagyobb bevételt hozó filmje lett Amerikában. A Nicolas Cage és Maika Monroe főszereplésével készült film augusztus 1-től látható a hazai mozikban.

Lee Harkert (Maika Monroe), az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos (Nicolas Cage) megoldatlan ügyével bízzák meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.

A filmet július 12-én mutatták be a tengerentúlon, a nyitóhétvégén pedig a nemzetközi forgalmazó, a NEON legjobb nyitóhétvégi bevételét produkálta 22,6 millió dollárral. A napokban újabb sikert könyvelt el a film: három hét után a Longlegs – A rém lett a NEON történetének legnagyobb bevételt hozó filmje Amerikában, megelőzve a négyszeres Oscar-díjas Élősködőket, ami 53,3 millió dollár bevételt ért el a tengerentúlon. Továbbá a Longlegs 2024 legtöbb bevételt hozó R-besorolású filmje, és az elmúlt 10 év legnagyobb bevételű indie horrorja, olyan filmeket hagyott le, mint a Beszélj hozzám!, az Insidious: Gonosz lélek és az Örökség.

Íme a 12 érdekesség:
1. A Longlegs – A rém Osgood Perkins (akinek apja a Psycho főszereplője, Anthony Perkins) negyedik horrorfilmje a The Blackcoat's Daughter (2015), az I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016), illetve a Gretel & Hansel (2020) után, de az első, mely hazai moziforgalmazásba kerül.

2. A szemfüles néző több mint 15 alkalommal kiszúrhatja az ördög alakját a filmben, amiket olyan ügyesen rejtettek el, hogy a megfejtés többszöri újranézést kíván. A film forgalmazója, a NEON ad némi segítséget az alábbi YouTube videóban.

3. A főszereplőt alakító Maika Monroe és a Longlegset megformáló Nicolag Cage sokáig nem találkozott a forgatáson. Ám amikor először találkoztak, Monroe alapjáraton 78-as pulzusa 170-re emelkedett.

4. Miközben mindenki a kultikus 
A bárányok hallgatnak című film FBI ügynökéhez, Clarice Starlinghoz hasonlítja Lee Harker karakterét, az őt megformáló Maika Monroe inkább Lisbeth Salander, David Lynch A tetovált lány című filmadaptációjának főhőséből merített ihletet.

5. Míg minden néző az egekig magasztalja Nicolas Cage játékát, a színész egy interjúban kijelentette, hogy nem szeretne több sorozatgyilkost alakítani. "
Nem szeretem az erőszakot. Nem akarok olyan embereket játszani, akik bántanak másokat." – mondta a színész.

6. A film operatőri munkája egészen elképesztő. A lélegzetelállító képeket Andres Arochinak köszönhetjük, aki korábban rövidfilmeken, videóklipeken és reklámokon dolgozott, ez volt az első nagyjátékfilmes munkája. 

7. Longlegs kódolt üzenetei sok helyesírási hibát tartalmaznak – derül ki, miután megfejtették őket. Ez nem hiba, hanem tisztelgés a Zodiákus gyilkos előtt, aki hasonló kódolt üzeneteket hagyott hátra, amik sok elgépelést tartalmaztak, ez pedig nehezítette azok megfejtését.

8. A film első hivatalos előzetese a "You've Got the Teeth of the Hydra Upon You" címet kapta, két másik teaser pedig a "Dirty" és a "Sweet" elnevezést. Ezek a filmben is hallható T-Rex együttes 1971-ben megjelent "Bang a Gong (Get It On)" című dalára utalnak.


9. Az amerikai forgalmazó rendkívül kreatív reklámkampányt tervezett a Longlegsnek. Osgood Perkins rendező ráadásul kikötötte, hogy Nicolas Cage arca (habár a címszereplőt alakítja), nem szerepelhet a plakátokon és az előzetesekben. A NEON egyik legelborultabb ötlete az volt, hogy kitaláltak egy fiktív telefonszámot, amit ha felhívott valaki, rendkívül nyugtalanító (előre felvett) hangüzeneteket hallhatott Nicolas Cage Longlegsétől

10. Lee Harker anyját Alicia Witt alakítja, aki a David Lynch-féle Dűnében Paul Atreides húgát, Aliát formálja meg. Witt legelső filmszerepe volt ez és mindössze 7 éves volt a casting során, a forgatás alatt töltötte be a 8-at. Az alakítása miatt csodagyereknek nevezték.

11. A rendező egy interjúban elmondta, hogy Lee Harker anyja egy gyűjtögető személy, és milyen jó ötlet lenne, ha megtartaná a lánya gyerekkori hajtincseit, tejfogait és levágott körmeit. A kellékesek ezért a karácsonyi szünetben a saját rokonaiktól és barátaiktól kértek levágott körmöket és hajtincseket, amiket aztán kis zacskókba tettek és a filmben is látható fa dobozban tároltak. A fogak persze nem valódiak, csupán kellékek. Az egyik vágó ki akarta ejteni ezt a snittet, de a rendező semmiképp sem engedte. 

12. A film zenéjét a rendező testvére, Elvis Perkins szerezte Zilgi álnév alatt, aki Osgood Perkins The Blackcoat's Daughter (2015) és az I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016) című filmjeinek zenéjén is dolgozott.

Hazai bemutató: 2024. augusztus 1.

Forrás és fotó: ADS Service

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr6618458581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása