Ezek a zenék csendülnek fel a Joker: Kétszemélyes téboly című filmben
2024. október 06. írta: henisz

Ezek a zenék csendülnek fel a Joker: Kétszemélyes téboly című filmben

joker-folie-a-deux-.jpgBár a Jokert eredetileg önálló filmnek szánták, de később, 2019 novemberében kiderült, hogy már fejlesztés alatt áll a folytatás, aminek a címe Joker: Folie à Deux. 2022 júniusában pedig kiderült, hogy Lady Gaga is csatlakozik a szereplőgárdához és a film műfaja Musical lesz és a filmzene 15 feldolgozást tartalmaz majd. Hildur Guðnadóttir zeneszerző megerőstette, hogy az eredeti a filmzene mellett, nagyon meglepő és teljesen újragondolt musical betétek lesznek.

A Joker: Kétszemélyes téboly című filmet még csak pár napja mutatták be, de már ezalatt a rövid idő alatt is hatalmas sajtóvisszhangot váltott ki. Mind a nézői mind a kritkai visszajelzések nagyon szélsőségesek, van aki szerint egy mestermű, sokak szerint pedig az év legnagyobb csalódása. Ezt a kettős érzést a disszonáns és nem mindennapi megvalósítás váltja ki, mivel a klasszikus filmezenét megtörik a musicalbetétek, amik egy egészen egyedi hangulatot teremtenek. Todd Phillips két olyan műfajt hozott össze, ami alapesetben nem férne meg egymás mellett. A végeredményt tekintve, mindenki saját maga kell, hogy levonja a következtetésket, de ami elvitathatalan, hogy mind Hildur Guðnadóttir eredeti filmzenéje, mind az áthangszerelt zenei betétek magas színvonalat képviselnek.

Az Interscope Records pár napja tette elérhető a Joker: Kétszemélyes téboly Original Score-ját és Official Playlist-jét, amit már mi is meghalgathatunk. Ha érdekel, hogy muzsikál Lady Gaga és Joaqiun Phoenix a filmben, itt fültanúja lehetsz: https://www.youtube.com/@InterscopeGeffenAM/videos
Az eredeti filmzenét pedig itt érheted el.

Jó szórakozást Kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr4218702032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása