Konstrukció kritika
2023. június 07. írta: henisz

Konstrukció kritika

konstrukcio_cover.jpgNagyon sokáig Robert Rodriguez volt a kedvenc rendezőm, mivel olyan filmeket köszönhetünk neki, mint az Alkonyattól pirkadatig, Desperado, Négy szoba, Sin City, Grindhouse: Terrorbolygó és az Alita. Ezért annyira fájdalmas, hogy legújabb filmje a Konstrukció egy ZS kategóriás alkotásra hajaz, ami durván kiégeti az ember agyát röpke 90 perc alatt. Amikor befejeződött azt kívántam, bárcsak engem is hipnotizálna valaki, hogy elfelejtsem ezt a borzadályt. 

A történet szerint Danny Rourke (Ben Affleck) nyomozónak pár éve nyomtalanul eltűnt a kislánya, melyet még mindig nem sikerült maradéktalanul feldolgoznia. Egy félresikerült bankrablás során felfigyel egy titokzatos férfira (William Fichtner), aki pusztán a gondolat erejével (!!!) képes befolyásolni az embereket. A bonyodalmakat csak tetézi, hogy a bank egyik postafiókjában különös nyomokat talál lányával kapcsolatban.

Az előzetes megnézésekor már sejtettem, hogy nem ez lesz az év filmje, de ezt nem láttam jönni. Maga az alapötlet lehetne akár jó is, de nem filmként, hanem sorozatként kellett volna elkészíteni, mert filmként sajnos nem működik. A rövid játékidőbe próbáltak mindent beletolni, a csavart is megcsavarják és ember legyen a talpán, aki megérti, hogy pontosan mit akartak a készítők kihozni belőle. De nem csak ez az egyetlen baj, hanem az is, hogy unalmas, túljátszott, nincs a történetnek íve és a rendezés is iszonyatosan pocsék, filmzenét meg minek írni egy filmhez, nem igaz? A színészek sem küzdenek igazán, hogy legalább alakításukkal kicsit feljebb húzzák a filmet, feladják már a legelején.

Próbálok valami pozitívumot találni a Konstrukció című alkotásban, de azonkívül, hogy rövid -  ezért nem kellett sokáig szenvednem -  semmi más nem jut eszembe. Ennek a magát filmnek nevező anomáliának a megtekintését senkinek sem ajánlom. Inkább nézzétek meg helyette a Pókember: A Pókverzumon át című filmet kétszer. 

Hazai bemutató: 2023. június 8.
Forrás és fotó: Fórum Hungary

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr8018141272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása