A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”
2024. április 04. írta: henisz

A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”

gladiator_2.jpgA Gladiátor volt az új évezred első igazi nagy mozisikere, imádta a közönség és 5 Oscart nyert. A nagy üdvrivalgásból azonban kihallatszottak fanyalgó hangok is, amelyek tulajdonosai a történelmi hűséget kérték számon a produkción. Az ősszel látható folytatás kiköszörüli a csorbát, mert a hírek szerint az új sztori jobban igazodik a megtörtént eseményekhez, és több történelmi személyiség is fontos szerepet kap benne. A cselekmény részleteit még mindig homály burkolja, de azt már lehet tudni, hogy Caracalla császár lesz a főgonosz, akit Joseph Quinn alakít, és az uralkodó mellett megjelennek az ókori Róma közéletének ármánykodó alakjai is. Caracalla nagyon jó választásnak tűnik, mert az ókori birodalom egyik leggonoszabb uralkodója volt, számtalan gaztettet követett el úgy szakmailag, mint emberileg, míg végül – vigyázat, szpojler! – a saját feldühödött katonái ölték meg. A film alkotóinak tehát nem kellett elrugaszkodni a történelmi valóságtól, hiszen Caracalla tényleg elkövette azokat a rémtetteket, amiket a közönség egy valamirevaló főgonosztól elvár.  

A ScreenRant a fentiek ellenére bizonyos mértékben szkeptikus Ridley Scott újabb opuszával kapcsolatban, mert a rendező nem arról híres, hogy körömszakadtáig ragaszkodna a történelmi tényekhez. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy a drámát fontosabbnak tartja a szikár valóságnál, hiszen ezért járnak az emberek moziba. Scott legutóbb a Napóleon miatt került a rossz diákok padjára, de huszárosan kivágta magát. Amikor felhánytorgatták neki, hogy az austerlitzi csata nem is úgy zajlott, ahogy a filmjében bemutatja, így riposztozott: miért, maga ott volt?

Hazai bemutató: 2024. november 21.
Forrás és fotó: UIP-Duna Film

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr4118370573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása