A Hangya és a Darázs: Kvantumánia kritika
2023. február 14. írta: henisz

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia kritika

hangya_kvantumania_cover_photo.jpgA Marvel ötödik fázisának nyitófilmje A Hangya és a Darázs: Kvantumánia egy egészen különleges darabja lett a Marvel moziverzumának. A legkisebb bosszúálló kalandjai most egészen furcsa irányt vesznek, amikor hirtelen a kvantumvilágban találja magát. Ez egy egészen furcsa dimenzió, mindenféle lényekkel és teremtményekkel kicsit olyan, mintha nem is a Marvel, hanem a Star Wars univerzumban járnánk. A látványra nem lehet panasz, a történet is pörög, nincs idő unatkozni, kapunk pár jól eltalált egysosort, de semmi több. Egyszeri szórakozásnak tökéletes, jól elindítja az ötödik fázist, de nem lesz kiemelkedő darabja a Marvel univerzumnak.

Scott Lang és Hope Van Dyne folytatják kalandjaikat Hangyaként és Darázsként. Hope szüleivel, Hank Pymmel és Jane Van Dyne-nal egyetemben az egész család a Kvantumvilágban találja magát, ahol különös lényekkel találkoznak és olyan felfedezőútra indulnak, aminek során rájönnek, hogy amit eddig lehetségesnek hittek, az eltörpül a valóság mellett, és meg kell küzdeniük egy intergalatikus lénnyel, aki az idő folyamán kívül rekedt.
cre1200_trl_comp_rsp_v0012_1039.jpgPeyton Reed, aki már a harmadik Hangya-filmet rendezi, olyan ambíciókkal vágott bele a Kvantumániába, hogy egy jóval grandiózusabb, drámaibb, látványosabb alkotást szeretett volna készíteni. Ez bizonyos értelemben sikerült is, mivel a látvány pazar, olyan amit minél nagyobb vásznon kell látni, viszont a történet kidolgozására valahogy nem maradt idő. A szereplők szerethetőek és a színészek is kitesznek magukért, de a Kangot alakító Jonathan Majors simán lejátssza szinte az összes színészt a vászonról. Aki Majors mellett még kiemelkedő volt az Bill Murray, aki egy szórakoztató kis töltelék volt a történetben, és Michael Douglas, aki lazaságával simán lekörözte a nála 40-50 évvel fiatalabb színészeket. Sajnos Paul Rudd most kicsit a háttérbe szorult, pedig én nagyon szeretem őt, de most valahogy elnyomta a látvány és a sok akció.

Reed próbálta az összes ötletét belezsúfolni ebbe a két órába, ami a látvány és az atmoszférateremtés terén nagyon jól sikerült, viszont a történet és karakterek felszínesek maradtak. Mindezek ellenére így is egy szórakoztató filmet kapunk, ahol nincs egy perc üresjárat sem, és ámuldozva nézhetjük a lélegzetelállító vizuális megvalósítást, és azt a rengeteg kreatív ötletet, amivel teletűzdelték a Kvantumániát.
blf1535_trl_comp_fin_v0014_1064.jpg
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia nem is egy szuperhősfilm igazából, hanem egy Star Wars univerzumba oltott sci-fi. Ami néha talán túl sok, de mindenképpen érdemes moziban megnézni, mert a pazar látvány kárpótol a hiányosságokért.

Szerintem: 70%

Hazai bemutató: 2023. február 17.
Forrás és fotó: Fórum Hungary
A fiilm adatlapja

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr8618049584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.02.18. 19:10:18

A Hangya trilógia legjobb darabja ami visszanyúl a korábbi részekhez is, de önállóan is simán megáll. A marvel nem csak magához mérten bátor ebben a filmben, ebben a dimenzióban annyiféle lény van, hogy öröm nézni! Az összes eddig #mcu film közül szerintem ez a "legzöldebb". Az egész egy monstre cgi orgia. A 3d kb tök fölös (abban néztük, de minek?) A forgatás nem semmi lehetett. Mit csinálunk ma mester? Kérdezték a színészek. Ma szaladni fogtok zöld háttérben. És holnap? Holnap verekedni fogtok a levegővel a zöld háttérben. Durva lehetett na! Kang-gal húzott egy nagyon a Marvel, simán lehetne a következő 10 film ellenfele Kang(ok), majd egy csapatfilm ahol még mindig lehetne ő a főgonosz!
süti beállítások módosítása