Ezeket a filmeket ne hagyd ki februárban!
2024. január 26. írta: henisz

Ezeket a filmeket ne hagyd ki februárban!

Szerző: Illés Heni
2024. január 26., péntek
_______________________________________________________________________________________

februar.jpgA tél utolsó hónapja rengeteg jó filmet tartogat számunkra, annyi lesz a néznivaló, hogy akár be is költözhetünk februárban a moziba. Az Oscar-díjra jelölt alkotások mellett többek között megnézhetjük az év egyik legjobban várt filmjét a Dűne: második részét, valamint Anthony Hopkins is visszatér az Egy élet című filmben. Aki inkább a vígjátékokat kedveli annak sem lesz oka panaszra, mert Matthew Vaughn - akinek a Kick/Ass-t és Kingsman-t is köszönhetjük - is bejelentkezik egy jó kis akció-vígjátékkal. Aki viszont inkább a művészfilmeket kedveli annak is lesz miből szemezgetnie.

Február 1.
Argylle
Matthew Vaughn (a Kingsman-filmek, Ha-Ver) újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-filmek) alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden (az Oscar-díjas Sam Rockwell), a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni.

A fattyú
1755-ben Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében. De egy könyörtelen helyi földesúr másképp gondolkodik és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé. Kahlen keményfejű és úgy érzi, a király megbízása és saját elszántsága elegendő ahhoz, hogy sikerrel járjon. Az összecsapás elkerülhetetlennek tűnik a két fél között, a kapitányt ráadásul az érzelmei is fűtik, miután rátalál élete szerelmére.

Február 8.
Lisa Frankenstein
Ez a rendhagyó romHANTikus vígjáték az elismert forgatókönyvíró, Diablo Cody (Juno, Pszichoszingli, Ördög bújt beléd) legújabb filmje egy félreértett tinédzserről és gimis szerelméről, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután a fiú egy sor mókásan borzalmas körülmény összejátszása nyomán életre kel, a pár gyilkos útra indul, hogy rátaláljon a szerelemre,a boldogságra… és néhány hiányzó testrészre.


Február 15.
Madam Web
A Marvel univerzum legtitokzatosabb hősnőjének eredettörténetében a fantasztikus látvány mellett a fantasztikus főszereplőnő-csapat is behálózza a nézőt: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts és a többiek őrült kalandban mutatják meg, mi mindenre képesek. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.


Egy élet
Az Anthony Hopkins főszereplésével készült film igaz történeten alapul: Sir Nicholas "Nicky" Winton életét dolgozza fel, aki a második világháború alatt 669 zsidó gyermeket mentett meg a nácik elől.

Érdekvédelmi terület
A Martin Amis angol író 2014-es regényén alapuló filmben Auschwitz parancsnoka, Rudolf Höss (Christian Friedel) és felesége, Hedwig (Sandra Hüller) egy haláltábor melletti házban és kertben igyekeznek áloméletet teremteni a családjuknak. Az Amerikai Filmakadémia bejelentette a 96. Oscar-gála jelöltjeit. Jonathan Glazer cannes-i nagydíjas alkotása, az Érdekvédelmi terület öt  jelölést kapott: legjobb film, legjobb rendező, legjobb nemzetközi film, legjobb adaptált forgatókönyv és legjobb hang kategóriákban versenyez. Az Érdekvédelmi terület női főszereplője, Sandra Hüller szintén kapott jelölést, ám egy másik filmben, az Egy zuhanás anatómiája című alkotásban nyújtott alakításáért. Oscar jelölések: Legjobb idegen nyelvű film, Lejobb hang, Legjobb film, Legjobb rendezés, Legjobb adaptált forgatókönyv

Február 22.

Bob Marley: One Love
A BOB MARLEY ONE LOVE egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotást, amelyben a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja.


Tökéletes napok
Wim Wenders alkotása a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol főszereplőjének, Jakuso Kódzsinak ítélték a legjobb színésznek járó elismerést. A film az ökumenikus zsűri díját is megnyerte Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából. Oscar jelölés: Legjobb idegennyelvű film


Február 29.
Dűne: második rész
A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre. 


Téli szünet
Eljön a téli szünet, ám a jó nevű amerikai iskolából nem megy mindenki haza az ünnepekre.Tully, a jó eszű, ám különc és bajkeverő diák családi zűrök miatt. Mary, az iskola szakácsnője azért, mert egyetlen fiát gyászolja, aki nemrég esett el Vietnamban, és az iskola az utolsó hely, ahol együtt volt vele. Hunham, a történelemtanár pedig azért nem, mert az igazgató őt jelölte ki felvigyázónak az iskolában rekedtek mellé… Alexander Payne (Kerülőutak, Utódok) új, keserédes remekét már most klasszikusként emlegetik, nagy esélyese az idei díjkiosztó gáláknak, és két Arany Glóbuszt már el is nyert a legjobb férfi főszereplő (Paul Giamatti) és a legjobb női mellékszereplő (Da’Vine Joy Randolphvígjáték kategóriájában. Oscar jelölések: Legjobb film, Legjobb férfi főszereplő, Legjobb női mellékszerepő, Legjobb eredeti forgatókönyv, Legjobb vágás

Forrás és fotó: InterCom, UIP-Duna Film, Forum Hungary, ADS Service

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr8418311869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása