Magyar népmese napja a Cinema City MOM-ban
2023. szeptember 28. írta: henisz

Magyar népmese napja a Cinema City MOM-ban

magyar_nepmese_napja.jpgBenedek Elek születésnapja, szeptember 30. a magyar népmese napja. A jeles nap alkalmából kiállítás nyílik meg a Cinema MOM-ban a Kecskemétfilm díjnyertes, közkedvelt Magyar népmesék sorozatának rajzaiból. A tárlat nyitóeseményén rajzfilmvetítéssel és néptánctanítással is várják az érdeklődőket.

Benedek Elek születésnapja, szeptember 30. 2005 óta a Magyar Népmese Napja. A jeles nap alkalmából 2023. szeptember 30-án, 11.00-kor megnyílik a Pannonia Entertainment és a Kecskemétfilm együttműködésében a Cinema MOM legújabb időszaki kiállítása a Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című, nemzetközi szinten elismert és minden korosztály körében igen kedvelt tévéfilm-sorozatának rajzaiból.

A november 30-ig (díjmentesen) látható tárlat nyitó eseményén ingyenes rajzfilmvetítéssel és néptánc-, valamint néphagyomány-tanítással is várják az érdeklődőket.

Ráhangolóként szeptember 30-án, szombaton 10:45-től a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében, térítésmentesen.

11:00 órától ünnepélyes kiállításmegnyitóval folytatódik a program, a Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia házigazda, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezető igazgatójának rövid köszöntője után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió egyik méltán elismert rendezője, a Városi legendák c. népszerű animációs sorozat és az abból készült Családi legendák c. egész estés film alkotója nyitja meg, aki személyes motivációiról osztja meg a gondolatait.

A kiállításmegnyitót követő egy órában, 11:20-12:20-ig magyar és moldvai csángó tánc- és néphagyomány tanításra várjuk a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola nép- és honismeret, valamint hittan-tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai Esztergomi Katinka, Bennő Katalin, Frajda Márk.

A belépés minden programra ingyenes, a táncház programra előzetes regisztráció szükséges a mozi honlapján, a https://cinemamom.hu oldalon. A tárlat november 30-ig látogatható – díjmentesen – a filmszínház emeleti kiállítóterében.

Forrás és fotó: Cinema MOM sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr6018223629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása