2023 eddigi legjobb filmjei
2023. július 02. írta: henisz

2023 eddigi legjobb filmjei

legjobb_filmek.jpgHihetetlen, de már eltelt egy félév 2023-ból, így itt az ideje, hogy számotvessünk az eddigi filmfelhozatalról. Ebben a listában 8 filmet gyűjtöttem össze, mely megdobogtatta kőkemény kritikus szívemet. �

Pókember: A Pókverzumon át
A Pókverzumon át egy filmtörténileg jelentős és maradandó alkotás, ami új dimenziókat nyit meg az eddigi Pókember történetek után. A megtekintést mindenképpen IMAX-ben javaslom, mivel  ez a fantasztikus és féktelen látványvilág megérdemli a legnagyobb vásznat.

Babylon
Damien Chazelle legújabb filmje a Babylon egyszerre emel fel és taszít a mélybe.Minden egyes képkockája tisztelgés a mozgókép előtt és egyben ítélet is Hollywood felett. Őrült tempóban kalauzolja el a nézőt az 1920-30-as évek Hollywoodjába, ahol a drogok, az orgiák és a hedonista élvezetek alkották a sztárok mindennapjait. Majd lassít egy picit, és megmutatja mi van a csillogáson és sikeren túl, hogy emelkednek fel és tűnnek el az egykori hollywoodi nagyágyúk. Ezen az alkotáson nagyon jól látszik, hogy Chazelle mennyit fejlődött az évek során a történetmesélés és a karakterábrázolás terén, viszont kicsit vissza is tért a gyökerekhez, mivel a Babylonban ismét éreztem azt a nyers erőt, amit első flmjében a Whiplashban.

A Galaxis őrzői 3.
A Galaxis őrzői 3. méltó búcsú az MCU legendás hőseitől. Ennél  szebben, jobban és elegánsabban nem is lehetett volna lezárni ezt az egy évtizeden átívelő kalandot. Az biztos, hogy ezután nagyon oda kell tennie magát a Marvel-nek, hogy betöltse azt az űrt, amit kedvenc Sfejeink hagytak maguk után. A Galaxis őrői 3. zenéjét itt meghallgathatod.

Air
Ben Affleck már rendezőként is bebizonyította, hogy nagyon tehetséges filmes. Air című filmjében fantasztikus szereplőgárdával (Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, Jason Bateman, Marlon Wayans) a sporttörténet egy különlegesen izgalmas, azóta is nagy hatású epizódját eleveníti fel. A remek történet és nagyszerű színészek mellett, nem lehet elmenni szó nélkül a film soundtrackje mellett. Az Air szerves részét képező dallamok, mind egytől-egyig a 80-as évek ikonikus slágerei, melyet itt tudsz meghallgatni.

Elemi
A Pixar legújabb alkotása nem hazudtolja meg önmagát, pazar látvánnyal és szívmelengető történettel örvendezteti meg a nézőket, ahol a végén zsebkendők is előkerülhetnek.

A Fabelman család
Steven Spielberg egy teljesen hétköznapi család életét viszi vászonra - a karakterek természetesen életrajzi ihletésűek - nagyszerű színészekkel. Egyszerűságe és letisztultsága ellenére mindvégig érdekes marad, és talán nem lesz az évezred filmje, de mindenképpen maradandó élményt hagy maga után.

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

Éveket kellett várni erre a jó kis fantasy kalandra, de megérte mivel egy látványos és vicces kalandnak lehetünk részesei. Rengeteg inside joke és kikacsintás van a szerepjáték felé, amiken jókat lehet derülni.

Kokainmedve

Tudom, tudom talán furcsa lehet, hogy a Kokainmedve szerepel a listán, de aki szereti a horror-vígjáték műfaját annak telitalálat lesz ez a film. Azt kapjuk, amit az előzetest is ígért: a bekokainozott, megvadult medve irtja a kiránduló jónépet. �

Forrás és fotó: UIP-Duna Film, InterCom, Fórum Hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr4818158256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása