Angelina Jolie Oscar-gyanús alakítása januártól a mozikban
2024. október 19. írta: henisz

Angelina Jolie Oscar-gyanús alakítása januártól a mozikban

maria_angelina_jolie.jpgMagyarországon forgatták Pablo Larraín legújabb filmjét, a világ legnagyobb operaénekesnőjéről készült Mariát, mely 2025 elejétől látható kizárólag moziban, az ADS forgalmazásában.

Maria a világ legnagyobb operaénekesnőjének, Maria Callas csodálatos, egyben viharos és tragikus életét meséli el, mindezt az 1970-es években, Párizsban töltött utolsó napjain keresztül. 

A chilei Pablo Larraín XX. századi ikonikus nők trilógiájának harmadik darabja a 
Maria a 2016-os Jackie és a 2021-es Spencer után. A címszereplőt Angelina Jolie alakítja, mellette láthatjuk még többek közt Kodi Smit-McPhee (A kutya karmai közt), Alba Rohrwacher (A kiméra), Pierfrancesco Favino (Hajsza a győzelemért), Valeria Golino (Esőember) és Haluk Bilginer (The Turkish Detective) színészeket.

A '70-es évek Párizsát ikonikus magyar helyszínek adják: a stáb forgatott többek közt a Zeneakadémián, a régi MTVA-székházban, az Operaházban, az Almásy-palotában (korábban Építészek Háza), a Brüll-palotában, valamint a Szabadság téri Adria-palotában. 

Maria az idei Velencei Filmfesztiválon debütált, ahol nyolc perces álló tapsot kapott a közönségtől, Jolie-nak pedig egyenesen Oscart jósolnak a kritikusok. A The Guardian szerzője szerint "a chilei rendező fogja a 49 éves, a világ egyik legnagyobb sztárját, és felakasztja a falra, mint egy festményt, amit bámulni kell, vagy mint egy felbecsülhetetlen értékű szobrot, amit körül kell járni." A Variety kritikusa szerint a film magán viseli "Larraín nagyfokú empátiájának és filmkészítői készségének számos jellegzetességét."

Maria várhatóan 2025 januárjában kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.

Forrás és fotó: ADS Service

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr6018711522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása