Jövőre érkezik a magyar mozikba Hayao Miyazaki utolsó alkotása!
2023. szeptember 21. írta: henisz

Jövőre érkezik a magyar mozikba Hayao Miyazaki utolsó alkotása!

the_boy_and_the_heron_cover_jpg.jpgA japán rajzfilmkészítés legeredményesebb alakjának, Hayao Miyazaki-nak legújabb filmjére milliók vártak. Szeptember 7-én az Oscar-díjas japán animációs rendező új alkotása, a Kimitachi wa dô ikiru ka című filmje nyitotta meg a Torontói Nemzetközi Filmfesztivált, ami azért is különleges, mert ez volt az első alkalom, hogy a fesztivál egy animációs filmet választott nyitófilmként, sőt, japán alkotásként is az első nyitófilm a fesztivál történetében. Miyazaki Hayao (Totoro – A varázserdő titka, Chihiro Szellemországban, A vadon hercegnője) egy évtized után készítette el új filmjét, amit az utolsó alkotásának szán és az unokájának címzett. Japánban a film rekordbevétellel indított a jegypénztáraknál. A kicsivel több mint két órás film története egy Mahito nevű kisfiúról szól, az ő pszichológiai fejlődését ábrázolja a barátaihoz és a nagybátyjához fűződő kapcsolatán keresztül. Az animációs film ötlete Miyazaki emlékeiből építkezik és a főhőst részben saját magáról mintázta.

„Minden egyes képkockája önálló műalkotás: ahogy ezek összeállnak egésszé, úgy válik egyre csak grandiózusabbá. Ez egy olyan film, amit megnézhetsz százszor, akkor is felfedezel benne új dolgokat bármely jelenet hátterében.” /Anime News Network/

Egy Mahito nevű fiatal fiú, aki az édesanyja után vágyakozik, egy olyan világba merészkedik, amelyen élők és holtak osztoznak. Ott a halál véget ér, és az élet új kezdetet talál. Félig önéletrajzi ihletésű fantasy az életről, a halálról és az alkotásról, tisztelgés a barátság előtt.

A tervek szerint a The boy and the Heron című filmet 2024 elején kerül bemutatásra az ADS Service forgalmazásában.

Forrás és fotó: ADS Service , IMDb

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr4418219251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása