Leállt a Mission: Impossible forgatása
2023. június 12. írta: henisz

Leállt a Mission: Impossible forgatása

mission_impossible.pngRégóta köztudott, hogy a Mission: Impossible franchise hetedik opusza két részben kerül a mozikba (ahogyan a Halálos iramban utolsó részével is történik). A Mission: Impossible Leszámolás Első Rész forgatását a Covid-19 hátráltatta, de a film szerencsére elkészült és hamarosan látható. Jövőre tervezik a Második Rész bemutatását, de megint komoly probléma adódott: a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja. Mint Christopher McQuarrie, a franchise veterán rendezője az Empire magazinnak elpanaszolta, könyörtelen helyzetben vannak, mert azt tapasztalják, hogy minden cunami után jön a következő, úgyhogy a produkció már jó ideje állandó cunamikészültségben van. A rendező megerősítette, hogy a Második Rész 40 százalékát már leforgatták, és egyelőre úgy tűnik, a produkció elkészülhet jövő nyárra, legfeljebb kisebb módosításra lehet szükség a bemutató időpontját illetően.

Az amerikai filmes és tévés forgatókönyvírók szakmai szervezete (WGA) nagyon erős, legutóbb 2007-2008-ban sztrájkoltak, akkor 2,1 milliárd dolláros kárt szenvedett emiatt Kalifornia állam gazdasága. Most is hasonlók a követelések, mint akkor: mint minden valamirevaló szakszervezet, a bérek emelését és fenntartható életpályamodell kialakítását akarják elérni. S mint mindig, a helyzet most is bonyolult. A streaming platformok térhódításával – amelyek élén a Netflix áll globálisan több mint 230 millió előfizetővel – széthúzódott a mezőny, a legfoglalkoztatottabb szerzők nagyon szép összegeket keresnek, míg a kevésbé befutottak nem látják biztosítottnak a szakmai jövőjüket, legalábbis anyagilag. Az élesedő versenyben ráadásul a nagy stúdiók nadrágszíj-meghúzásba kezdtek, a Disney most bocsátott el 7000 alkalmazottat, így a WGA sztrájkja voltaképpen megelőző csapás. Az írók addig akarnak előnyösebb feltételeket kiharcolni, míg végképp el nem szabadul a pokol.   

Mission: Impossible Leszámolás első rész hazai bemutató: 2023. július 13.
Forrás és fotó: UIP-Duna Film

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr1918145106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása