MovieAddict

DiCaprio miatt lett egészen más Scorsese filmje

DiCaprio miatt lett egészen más Scorsese filmje

killers-of-the-flower-moon.jpgA Megfojtott virágok című új Scorsese-film eredetileg főleg arról szólt volna, hogy egy FBI-ügynök hogyan deríti fel a múlt század húszas éveinek hírhedt oklahomai gyilkosságsorozatát, melynek áldozatai az őslakos oszázs törzs tagjai voltak, akiknek azért kellett meghalniuk, mert földjük olajat rejtett. A film főhőse eredetileg Jack White, az FBI nyomozója lett volna, s a néző az ő szempontjából ismerte volna meg a történetet. Scorsese egyik kedvenc színészére, Leonardo DiCaprióra bízta ezt a szerepet, aki azonban a forgatókönyv olvastán a fejét csóválta.

„Nem érződött rajta, hogy meg tudja ragadni a lényeget – mondta az Oscar-díjas színész a brit Vogue magazinnak adott interjújában. – Nem merültünk bele az oszázsok történetébe. Az egész annál a kis jelenetnél derült ki, ahol Mollie és Ernest találkoznak. Ez a rész olyan sok érzelmet keltett bennünk, hogy elkezdtünk mélyebbre ásni, pontosan miről lehet szó, mert olyan bizarr kapcsolat sejlett fel előttünk, amilyennel addig nem találkoztunk.”

Mollie az oszázs törzs egyik tagja, akinek a film cselekményének kezdetekor már több rokona is gyilkosság áldozata lett, Ernest pedig, akivel egymásba szerettek és össze is házasodtak, részese az összeesküvésnek.

Miután elvetették az első forgatókönyvet, újat írtak, amely már Mollie (Lily Gladstone) és Ernest (DiCaprio) kapcsolatára koncentrál. Tom White FBI-ügynök mellékfigura lett, akit Jesse Plemons alakít.

„Egy ponton magam is rájöttem, hogy a film az eredeti formájában a fehér elkövetőkről szólna – mondta Scorsese a Time magazinnak azzal kapcsolatban, miért támogatta a forgatókönyv teljes átírását. – Vagyis kívülről próbálnék befelé kémlelni, ami nem szokásom.”

A film nagy felfedezettje a nagyközönség számára szinte ismeretlen Lily Gladstone, aki maga is amerikai őslakos származású, felmenői a feketelábúak törzsébe tartoznak. A színésznőt a fotója alapján, megérzés útján választotta ki Scorsese. „Annyira sütött a szeméből az őszinteség, hogy még a monitoron is átjött – mondja DiCaprio. – Nem tudom, előfordult-e valaki mással is, hogy Marty (Scorsese) azonnal ösztönösen tudta volna, hogy megvan az embere.”

Gladstone-t a következő Oscar-díjeső egyik potenciális befutójaként tartják számon. Csak az a kérdés, melyik kategóriában: formailag a legjobb női mellékszereplő titulusa járna neki, ám a karakter súlya és az alakítás ereje miatt sokkal inkább főszerepről van szó. Hamarosan eldől, melyik mezőnyben indulhat a színésznő.

Hazai bemutató: 2023. október 19.
Forrás és fotó: UIP-Duna Film

 

DiCaprio miatt lett egészen más Scorsese filmje Tovább
Megérkezett az Argylle: A szuperkém elő előzetese!

Megérkezett az Argylle: A szuperkém elő előzetese!

argylle_cover.jpgFogd a Drágán add az életedet, A smaragd románcát és a Halálos fegyvert, jól rázd össze, és már nagyjából meg is van, mire hasonlít Matthew Vaughn új filmje. Fontos, hogy az összetevőket rázzuk, és ne keverjük, mert James Bondból is jutott az Argylle-ba.

Vaughn arról ismert, hogy nagyon ért a műfajok keveréséhez és az akcióhoz, s a humora is eredeti, ahogy erről a Ha/Ver vagy a Kingsman: A titkos szolgálat is tanúskodik. Mostani filmjében Henry Cavill mellett, a film egyik női sztárja Dua Lipa, aki legutóbb azt nyilatkozta, kezd egyre jobban belejönni a filmezésbe. A színészcsapatot erősíti még többek között Bryce Dallas Howard, Samuel L. Jackson és Sam Rockwell is.

Vaughn hosszú távra tervez, az Argylle-re rászánna egy egész trilógiát, ahogyan a Kingsman esetében is történt. Időközben az is felmerült, hogy a Ha/Ver is trilógiává bővülhetne, akár egy előzményfilmmel.

Hazai bemutató: 2024. február 1.
Forrás és fotó: UIP-Duna Film

Megérkezett az Argylle: A szuperkém elő előzetese! Tovább
Magyar népmese napja a Cinema City MOM-ban

Magyar népmese napja a Cinema City MOM-ban

magyar_nepmese_napja.jpgBenedek Elek születésnapja, szeptember 30. a magyar népmese napja. A jeles nap alkalmából kiállítás nyílik meg a Cinema MOM-ban a Kecskemétfilm díjnyertes, közkedvelt Magyar népmesék sorozatának rajzaiból. A tárlat nyitóeseményén rajzfilmvetítéssel és néptánctanítással is várják az érdeklődőket.

Benedek Elek születésnapja, szeptember 30. 2005 óta a Magyar Népmese Napja. A jeles nap alkalmából 2023. szeptember 30-án, 11.00-kor megnyílik a Pannonia Entertainment és a Kecskemétfilm együttműködésében a Cinema MOM legújabb időszaki kiállítása a Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című, nemzetközi szinten elismert és minden korosztály körében igen kedvelt tévéfilm-sorozatának rajzaiból.

A november 30-ig (díjmentesen) látható tárlat nyitó eseményén ingyenes rajzfilmvetítéssel és néptánc-, valamint néphagyomány-tanítással is várják az érdeklődőket.

Ráhangolóként szeptember 30-án, szombaton 10:45-től a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében, térítésmentesen.

11:00 órától ünnepélyes kiállításmegnyitóval folytatódik a program, a Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia házigazda, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezető igazgatójának rövid köszöntője után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió egyik méltán elismert rendezője, a Városi legendák c. népszerű animációs sorozat és az abból készült Családi legendák c. egész estés film alkotója nyitja meg, aki személyes motivációiról osztja meg a gondolatait.

A kiállításmegnyitót követő egy órában, 11:20-12:20-ig magyar és moldvai csángó tánc- és néphagyomány tanításra várjuk a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola nép- és honismeret, valamint hittan-tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai Esztergomi Katinka, Bennő Katalin, Frajda Márk.

A belépés minden programra ingyenes, a táncház programra előzetes regisztráció szükséges a mozi honlapján, a https://cinemamom.hu oldalon. A tárlat november 30-ig látogatható – díjmentesen – a filmszínház emeleti kiállítóterében.

Forrás és fotó: Cinema MOM sajtó

Magyar népmese napja a Cinema City MOM-ban Tovább
Trilógia lesz az Öt éjjel Freddy Pizzázójában?

Trilógia lesz az Öt éjjel Freddy Pizzázójában?

freddy_pizzazoja_cover.jpgKezdettől fogva gyanús volt, hogy az Öt éjjel Freddy Pizzázójában című horror egy franchise első darabja lehet. Egyrészt egy rendkívül sikeres videójáték-sorozat alapján készül, amelynek motívumaiból már könyv- és képregénysorozat is megjelent, így kiterjesztett univerzum jött létre, ennek gazdag készletéből szabadon lehet válogatni. Másfelől a filmet gyártó Blumhouse produkciós cég eleve szeret sorozatokban gondolkodni, és mindig be is válik a számítása (Parajelenségek, Insidious, A bűn éjszakája).

A videójátékban felvezetett eredeti történet viszonylag egyszerű. Új biztonsági őr foglalja el helyét egy bezárt pizzériában, ahol hajdanában hatalmas animatronikus figurák szórakoztatták a vendégeket. Ezek a figurák hosszú évekkel később éjjel életre kelnek és zsákmányra vadásznak, ezért a főhősnek össze kell kapnia magát, hogy túlélje a címben is jelzett öt éjszakát.

Már tavasszal elszólta magát Öt éjjel Freddy pizzázójában egyik főszereplője, Matthew Lillard, hogy úgy tudja, trilógia készül, mostanra pedig a SlashFilm rakott össze egy olyan elméletet, ami megállni látszik a lábán. Eszerint az őr (Josh Hutcherson) mellett komoly szerep jut az előzetesben látható rendőrnőnek is (Elizabeth Lail), aki nem is az, aminek mutatja magát. Bár kezdetben afféle kalauznak tűnik, aki jó tanácsokkal látja el az őrt, valójában ő is a gonosz robotok táborát erősíti Vanny néven. A rajongók elképzelése szerint Vanny lesz a fő ellenfél a második részben, a trilógia befejező darabjában pedig végleg le kell őt győzni a segítőtársaival együtt.

A SlashFilm hozzáteszi, ez az elmélet csupán a fantázia játéka, lehet, hogy a film alkotói egészen másfelé kanyarodnak.

Forrás és dotó: UIP-Duna Film
Hazai bemutató: 2023. november 2.

Trilógia lesz az Öt éjjel Freddy Pizzázójában? Tovább
Megérkezett az új Éhezők viadala film második előzetese

Megérkezett az új Éhezők viadala film második előzetese

boss_trailer_2_grab_18_hd_c.jpgMegérkezett Az Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája legújabb előzetese. A film 2023. november 16-án érkezik a haza mozikba. Ismerd meg Az Éhezők viadala történetét – 64 évvel azelőtt, hogy Katniss Everdeen önként jelentkezett a viadalra, és évtizedekkel azelőtt, hogy Coriolanus Snow Panem diktatórikus elnöke lett.

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.

Forrás és fotó: Forum Hungary
Hazai bemutató: 2023. november 16.
Megérkezett az új Éhezők viadala film második előzetese Tovább
Megérkezett a Marvelek legújabb előzetese

Megérkezett a Marvelek legújabb előzetese

Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kree-ktől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet.

Forrás és fotó: Forum Hungary
Hazai bemutató: 2023. november 9.Megérkezett a Marvelek legújabb előzetese Tovább
Jövőre érkezik a magyar mozikba Hayao Miyazaki utolsó alkotása!

Jövőre érkezik a magyar mozikba Hayao Miyazaki utolsó alkotása!

the_boy_and_the_heron_cover_jpg.jpgA japán rajzfilmkészítés legeredményesebb alakjának, Hayao Miyazaki-nak legújabb filmjére milliók vártak. Szeptember 7-én az Oscar-díjas japán animációs rendező új alkotása, a Kimitachi wa dô ikiru ka című filmje nyitotta meg a Torontói Nemzetközi Filmfesztivált, ami azért is különleges, mert ez volt az első alkalom, hogy a fesztivál egy animációs filmet választott nyitófilmként, sőt, japán alkotásként is az első nyitófilm a fesztivál történetében. Miyazaki Hayao (Totoro – A varázserdő titka, Chihiro Szellemországban, A vadon hercegnője) egy évtized után készítette el új filmjét, amit az utolsó alkotásának szán és az unokájának címzett. Japánban a film rekordbevétellel indított a jegypénztáraknál. A kicsivel több mint két órás film története egy Mahito nevű kisfiúról szól, az ő pszichológiai fejlődését ábrázolja a barátaihoz és a nagybátyjához fűződő kapcsolatán keresztül. Az animációs film ötlete Miyazaki emlékeiből építkezik és a főhőst részben saját magáról mintázta.

„Minden egyes képkockája önálló műalkotás: ahogy ezek összeállnak egésszé, úgy válik egyre csak grandiózusabbá. Ez egy olyan film, amit megnézhetsz százszor, akkor is felfedezel benne új dolgokat bármely jelenet hátterében.” /Anime News Network/

Egy Mahito nevű fiatal fiú, aki az édesanyja után vágyakozik, egy olyan világba merészkedik, amelyen élők és holtak osztoznak. Ott a halál véget ér, és az élet új kezdetet talál. Félig önéletrajzi ihletésű fantasy az életről, a halálról és az alkotásról, tisztelgés a barátság előtt.

A tervek szerint a The boy and the Heron című filmet 2024 elején kerül bemutatásra az ADS Service forgalmazásában.

Forrás és fotó: ADS Service , IMDb

Jövőre érkezik a magyar mozikba Hayao Miyazaki utolsó alkotása! Tovább
Ezeket a filmeket ne hagy ki szeptemberben!

Ezeket a filmeket ne hagy ki szeptemberben!

felaldozhatok_4_cover.jpgVégetért a nyár, de nem kell csüggednünk, mert szeptemberben is nagyszerű filmek érkeznek a mozikba és a streaming platformokra.

A kis hableány
Bemutató: 2023. szeptember 6. Disney+
Rob Marshall, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken és a Mary Poppins visszatér rendezője képzelte újra vászonra a Walt Disney Pictures Oscar®-díjas animációs klasszikusát. A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját.

Az apáca 2. - Már a mozikban!
Egy francia lelkész kegyetlen, megmagyarázhatatlan halált hal a saját templomában. A gondos nyomozás kideríti, hogy nem az övé az egyetlen különös haláleset. Valami elindult kelet felől, és egymás után szedi áldozatait.
Csak egy valaki van, aki szembenézett már egy ilyen erejű démonnal: az ártatlan, fiatal apáca, Irene nővér (Taissa Farmiga). A nagyhatalmú egyház ezért újból őt szemeli ki arra a lehetetlen feladatra, hogy harcba szálljon a démonnal. Aki nem más, mint a nővér régi ellensége, a pokol követe, Valak. Egy bentlakásos leányiskola ódon falai között találkoznak: a lányok és nevelőik mind a démon túszai és lehetséges áldozatai. Nem tudni, kit száll meg. Nem tudni, kit fog megkínozni. Irene retteg, de nem kételkedik benne, hogy meg kell próbálnia legyőzni a legyőzhetetlent. A Démonok között-univerzum része ez a film is, amely egyben a 2018-as meglepetéssiker folytatása: látványban, izgalomban és meglepetésekben is felülmúlja elődjét.

Elemi
Bemutató: 2023. szeptember 13. Disney+
A Disney és a Pixar új filmje, az ELEMI egy olyan városban játszódik, ahol egymás mellett élnek a tűz-, víz-, föld- és levegőlakók. Parázs, a talpraesett, gyors észjárású és tüzes fiatal nő, illetve Örvény, a mókás, életvidám, laza srác találkozása alapjaiban változatatja meg mindazt, amit az őket körülvevő világról hittek.

Szeánsz Velencében
Már a mozikban!
A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes száműzetésben élő detektív vonakodva bár, de részt vesz egy szeánszon, amit egy bomladozó, szellemjárta palazzóban tartanak. Miután az egyik vendéget meggyilkolják, Poirot árnyak és titkok csalfa világában találja magát. A Szeánsz Velencében nyugtalanító természetfeletti thriller Agatha Christie Halloween és halál (másik ismert címén Ellopott gyilkosság) című regénye alapján az Oscar®-díjas Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével. Szereplőtársai Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio és az Oscar®-díjas Michelle Yeoh.

Kopogás a kunyhóban
Bemutató: 2023. szeptember 17. SkyShowtime
Shyamalan ezzel legújabb filmjére utal (Kopogás a kunyhóban), amelyben a szuperhősös produkciókból ismert expankrátor, Dave Bautista karaktere három társával rátör egy családra, azt mondva nekik, hogy egyiküket fel kell áldozniuk, különben eljön a végítélet.

Feáldozh4tók - Hamarosan a mozikban! - Szeptember 21.
Felszerelkezve minden fegyverrel, amire csak szert tudnak tenni és a hozzájuk kellő szakértelemmel, a Feláldozhatók az utolsó védelmi opció a világ számára; a csapat, akiket akkor hívnak, ha minden más kudarcot vall. Ám az új csapattagok, új harcmodorral és új stílussal, megmutatják, mit is jelent az, hogy újult erővel. Új nemzedék sztárjai csatlakoznak a világ legnagyobb akciócsillagaihoz egy adrenalinnal fűtött kalandban. A válogatott zsoldosok – Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone – ismét összeállnak, s most először velük tart Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran és Andy Garcia.

Ahol a sötétség lakozik - Hamarosan a mozikban! - Szeptember 21.
Az Ahol a sötétség lakozik című film az indiai mitológia sötét démonjának történetére összpontosít. Az indiai származású filmrendező, Bishal Dutta lenyűgöző repertoárral büszkélkedhet, filmes teljesítményét közel két tucat nemzetközi filmfesztiválon ünnepelték. Az Egyesült Államokban élő filmrendező karrierjének újabb mérföldkövét jelentette az SXSW 2023-on debütáló játékfilmje, amelyről lelkes kritikákat és közönségdíjat kapott. Egy interjúban Bishal úgy nyilatkozott: "A horror a legkifejezőbb az összes műfaj közül". A film rendezőjeként és írójaként is többféle forrásból merített ihletet: az indián folklór elemeit, egy nagyapjától hallott kísértettörténetet és saját indián-amerikai származását is beemelte a film cselekményébe, hangulatába.

Kokainmedve
Bemutató: 2023. szeptember 24. SkyShowtime
Már most kultuszfilmként hivatkoznak a Kokainmedve című horror-vígjátékra, amelyben egy amerikai feketemedve elfogyaszt egy fék zsák fehér port, és ámokfutásba kezd. A történetet valós esemény ihlette: 1985-ben egy medve tényleg felfalta a drogcsempészek által repülőről ledobott kokaint. Szegény pára elpusztult túladagolásban, a filmben viszont továbbgondolták az alapesetet, és eljátszottak a gondolattal, mi lesz, ha a ragadozó a kokaintól csúcsfenevaddá változik, és mindenkit széttép, aki az útjába kerül.

Az alkotó - Hamarosan a mozikban! - Szeptember 28.
A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Joshuát, a harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése emészti, amikor azt a feladatot kapja, hogy derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. Joshua válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, az MI-uralta terület sötét mélyére… ahol felfedezi, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek formáját öltött mesterséges intelligencia. Gareth Edwards, a 2014-es Godzilla és a Zsivány Egyes rendezőjének nagyszabású, akciódús sci-fi thrillere szeptember 28-tól a mozikban!

Dungeons&Dragons : Betyárbecsület
Bemutató: 2023. szeptember 29. SkyShowtime
Sokkal több humor és kevesebb számítógépes trükk – ezek a célok lebegtek a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület alkotóinak szeme előtt. A filmet a kritika egyöntetűen dicséri. A két rendező, John Francis Daley és Jonathan Goldstein megcsömörlöttek az effektusokkal teletömött, fapofa hősöket felvonultató fantasyktól és szuperhősös moziktól, és visszasírták gyerekkoruk nagy kalandfilmjeit, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Kincsvadászok vagy A herceg menyasszonya.

Hat hét
Bemutató: 2023. szeptember 23. HBO Max
A film főhőse az érettségi előtt álló, profi asztalitenisz karrierért küzdő Zsófi, aki nehéz anyagi körülmények között él labilis édesanyjával és húgával. Későn veszi észre, hogy terhes, és az életkörülményeiket figyelembe véve úgy dönt, hogy születendő gyermekét egy civil szervezet segítségével örökbe adja egy hosszú évek óta várakozó párnak. Zsófi határozott és kifejezetten felnőtt döntést hoz, de a szülése után jelentkező fizikai és érzelmi hullámvasútra nincsen felkészülve. A film az ő szemszögén keresztül követi végig a szülés utáni, az örökbeadó és örökbefogadó szülőknek egyaránt érzelmileg megterhelő hat hetes időszakot, amikor az életet adó anya még meggondolhatja magát.
Szakonyi Noémi Veronika érzékeny és mélyreható drámája a rangos szarajevói filmfesztivál versenyprogramjábandebütált, majd világszerte számos fesztiválon szerepelt sikerrel: a franciaországi Arras-ban a legjobb rendezés és a legjobb ifjúsági film díjával ismerték el, a történet főhősét alakító Román Katalin pedig a törökországi Boszporusz Filmfesztiválon – élete első nagyjátékfilm főszerepével – elnyerte a legjobb színésznő díját. Az 'A' kategóriás Tallinn Black Nights filmfesztiválon a Hat hét nyerte a Just Film versenyszekció nagydíját. A film magyarországi premierje a 2022-es miskolci CineFest Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol az erős nemzetközi mezőnyben a fesztivál nagydíját nyerte el. 2023 februárjában a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában is elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.

Forrás: Mozinet, UIP-Duna Film, Forum Hungary, HBO max, ADS filmek

Ezeket a filmeket ne hagy ki szeptemberben! Tovább
Ezeket a sorozatokat ne hagyd ki szeptemberben!

Ezeket a sorozatokat ne hagyd ki szeptemberben!

szeptember_sorozat_2023.pngA szeptemberi hónap is igazi kánaán lesz a sorozatrajongóknak. A Disney+, Netflix, HBO Max és az Amazon Prime izgalmas új sorozatokkal és folytatásokkal készültek a nézők legnagyobb örömére.

Idő kereke - 2. évad
Bemutató: 2023. szeptember 1. Amazon Prime
Bár Rand azt hitte, hogy elpusztította a Sötét Urat, a gonosz nem tűnt el a világból. Új és ősi fenyegetések üldözik a fiatal folyóközi barátokat, akik most szétszóródtak a világban. A nő, aki megtalálta őket és irányt mutatott nekik, már nem tud segíteni, így máshol kell meglelniük erejüket. Egymásban, vagy önmagukban. A Fényben... vagy a Sötétségben.

Twisted Metal - 1. évad
Bemutató: 2023 - szeptember 6. HBO Max
Eyy nagydumás kívülálló kap egy esélyt egy jobb életre, de ehhez le kell szállítania egy rejtélyes pakkot a posztapokaliptikus senkiföldjén.

Virgin River - 5. évad
Bemutató: 2023. szeptember 7. Netflix
Az anyasággal kapcsolatos kérdések arra késztetik Melt, hogy nagy döntést hozzon a klinikán való jövőjével kapcsolatban, miközben terhessége váratlanul érzelmi kapcsolatot indít el a múltjával. Hogy még jobban bizonyítson Melnek, Jack szembesül néhány régóta esedékes konfrontációval – a saját démonaival, és természetesen Charmaine-nel. És ahogy a doki és Hope sérülései megkérdőjelezik identitásukat, az orvosnak és a polgármesternek vigaszt kell találnia a közösségükben, fiatal új családjukban és egymásban.

Drága gyermek - Minisorozat
Bemutató: 2023. szeptember 7. Netflix
A Romy Hausmann könyvéből készült sorozat érzelmileg sokkoló és egyúttal mélyen megrázó thriller, mely a minden képzeletet felülmúló borzalom teljes skáláját mutatja meg. A Drága gyermek viharként söpört keresztül Németországon, a könyv, több mint 6 hónapja a bestseller listák élvonalában, a sikerét az őrületes eladási adatokon túl az is mutatja, hogy mind az olvasók, mind a kritikusok oda vannak érte.

Bölcsőrablók - 1. évad
Bemutató: 2023. szeptember 8. Apple Tv+
Apollo és Emma szerelme igazi tündérmese volt egészen addig, míg Emma rejtélyes körülmények között el nem tűnt. A magába roskadt Apollo a halállal dacolva indul odüsszeiára egy olyan New Yorkban, melynek létezéséről korábban nem is tudott. A sorozat az azonos című, díjnyertes regény alapján készült
.

The Walking Dead: Daryl Dixon - 1. évad
Bemutató: 2023. szeptember 10. AMC+
A The Walking Dead után Daryl a rajongók által kedvelt zombiapokalipszist az Atlanti-óceánon túlra, Franciaországba és egy teljesen új szintre, az őrült világba viszi.

The Morning show - 3. évad
Bemutató: 2023. szeptember 12. Apple TV+
Az Apple TV+ nyilvánosságra Emmy-, SAG- és Critics Choice-díjas drámasorozata a The Morning 3. évada 10 részes lesz. Ebben az évadban a hálózat jövője megkérdőjeleződik, és a lojalitások a szakadék szélére kerülnek, amikor egy technológiai titán érdeklődik az UBA iránt. Váratlan szövetségek alakulnak ki, a magánélet fegyverré válik, és mindenki kénytelen szembenézni alapvető értékeivel a szerkesztőségben és azon kívül is.

Poker Face - 1. évad
Bemutató: 2023. szeptember 15 SkyShowtime
A Végtelen matrjoskából is ismert Natasha Lyonne a főszereplője Rian Johnson új sorozatának, a Poker Face-nek. Lyonne egy "élő kamudetektor", aki egyből felismeri a hazugságot, ezen képességét pedig rejtélyes bűnügyek megoldásával járatja csúcsra.

Szexoktatás - 4. évad
Bemutató: 2023. szeptember 21. Netflix
Szeptember 21-én érkezik a Netflicre Szexoktatás 4. és egyben utolsó évada. Mindhárom szezon nagyszerű volt, nagyjából tartotta a színvonalat, imádtuk a zseniálisan megírt dialógokat és a szereplőgárda is a szívünkhöz nőtt. Hiányozni fog, de legalább nem hagyták ellaposodni.

The Continental - 1. évad
Bemutató: 2023. szeptember 22. Amazon Prime
A "The Continental" sorozat a John Wick-univerzum ikonikus orgyilkos-hoteljének véres eredettörténetét mutatja be. Az 1970-es évek New Yorkjában Winston Scott csapatot toboroz, hogy szembeszálljon a hatalmas összeesküvéssel, amit a testvére a The Continental ellen intézett támadása hívott életre. A véres akciódráma a családi szeretet, a sors és a bosszú ütközését tárja fel.

V generáció - 1. évad
Hazai bemutató: 2023. szeptember 29. Amazon Prime
A The Boys spinoffjában megtudhatjuk, hogy a szuperhősök első generációja honna származik. Ezek a hősök próbára teszik fizikai és erkölcsi határaikat, hogy az az iskola lehjobbjai legyenek.
Forrás és fotó: Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Disney+, Apple TV+

Ezeket a sorozatokat ne hagyd ki szeptemberben! Tovább
Szeánsz Velencében - Már a mozikban!

Szeánsz Velencében - Már a mozikban!

szeansz_velenceben_cover.jpgA kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes száműzetésben élő detektív vonakodva bár, de részt vesz egy szeánszon, amit egy bomladozó, szellemjárta palazzóban tartanak. Miután az egyik vendéget meggyilkolják, Poirot árnyak és titkok csalfa világában találja magát.

A Szeánsz Velencében nyugtalanító természetfeletti thriller Agatha Christie Halloween és halál (másik ismert címén Ellopott gyilkosság) című regénye alapján az Oscar®-díjas Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével. Szereplőtársai Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio és az Oscar®-díjas Michelle Yeoh.

Hazai bemutató: 2023. szeptember 14.
Forrás és fotó: Forum Hungary

 

Szeánsz Velencében - Már a mozikban! Tovább
süti beállítások módosítása