Death Note ajánló
2023. január 30. írta: henisz

Death Note ajánló

death_note_cover.jpgEz volt az első anime sorozat amit láttam, és ez indította el a lavinát, most már ott tartok, hogy szinte minden héten megnézek egy sorozatot. Vigyázat ez az anime nagyon addiktív, ha elkezded nézni nem fogod tudni abbahagyni, és azon kapod magad, hogy már hajnali 1 óra van és az alábbi mondatot hajtogatod: "most már tényleg csak egy részt nézek és megyek aludni" :)

A sorozat 37 részes (minden anime sorozat 20 perces részekből áll) 2006-2007 között vetítette a japán TV. A Death Note az egyik legnépszerűbb anime sorozattá nőtte ki magát, mivel jóval populárisabb, mint a legtöbb anime alkotás. Műfaját tekintve a thrillerhez áll a legközelebb, de van benne misztikum, dráma és a vége felé akció is bőven. Ami szerintem a legjobb a sorozatban az, hogy nem lehet tudni mi fog történni a következő percben, mivel annyira fordulatos és briliáns a történet. Ami még nagy pozitívum az a karakterek kidolgozottsága, motivációja, jelleme.

Általában, mint minden anime sorozatnak ennek is nagyon jó a zenéje, minden szereplőnek külön téma zenéje van, és ami számomra külön pozitívumot jelentett, hogy ennek a sorozatnak van az egyik legjobb főcím zenéje.

Történet: Jagami Light egyedülállóan intelligens fiatalember, aki undorral tekint a bűnözésre és romlottságra az őt körülvevő világban. Élete drámai fordulatot vesz, mikor megtalál egy földön heverő rejtélyes és természetfeletti erővel bíró jegyzetfüzetet, a „Halállistát”. A Halállistában található használati útmutató szerint az az ember, akinek a nevét leírják a füzetbe, meghal. Light kezdetben kételkedik a füzetben foglaltak igazságtartalmában, de hamarosan rádöbben, hogy a Halállista valódi. Mikorra felkeresi őt a jegyzetfüzet előző tulajdonosa, a Ryuk nevű halálisten, Light már céltudatosan használja a listát. El akarja pusztítani a gonoszságot és mindenkit aki útjába áll, hogy új világot teremtsen, melynek ő maga lesz az istene.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=tJZtOrm-WPk

Értékelés: 95%

A bejegyzés trackback címe:

https://movieaddicted.blog.hu/api/trackback/id/tr2818037818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása